Predstavljanje knjiga Zorana Ferića

Zoran Ferić među najuglednijim je i najtiražnijim hrvatskim piscima. Gimnazijski profesor književnosti literarnu je slavu stekao kratkim pričama, a potvrdio romanom “Kalendar Maja” za koji je osvojio više nagrada.

Putujuće kazalište impozantan je roman koji bi bio događaj i u nekoj velikoj europskoj književnosti. To je obimna i kompleksna obiteljska saga. Kroz prošlost autorove obitelji ispričana je i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. Tu obitelj nisu obilježili samo ratovi, nacionalna i ideološka mržnja. U pitanju je nekoliko potresnih ljubavnih priča od kojih svaka, neovisno o vremenu u kojemu se odvija, nosi vlastitu tragičnost i ljepotu.
Roman Putujuće kazalište obuhvaća sva tri rata koji su se u tom čudnom i krvavom stoljeću vodili na našim prostorima. Osim toga i mnoge druge prijelomne događaje koji su presudno utjecali na život njegovih junaka.

Roman Dok prelaziš rijeku istovremeno je divlja i bolno nježna, transgresivna ljubavna priča između pedesettrogodišnjeg muškarca, inače pisca, i dvadesetdvogodišnje studentice kiparstva.