Natječaj “POSUDI – IZRADI – OSVOJI”

.

IRIM otvara kreativno nagradni natječaj POSUDI – IZRADI – OSVOJI u sklopu projekta Digitalni građanin 2.0 u kojem poziva sve zainteresirane da korištenjem micro:bita i micro:Maqueen robota izrade svoj projektni rad.

Natječaj počinje 1. prosinca 2020. i završava 1. veljače 2021. godine, u 23:59 sati.

Tema natječaja je otvorena i svaki sudionik sam odlučuje o tome što će u svom projektu raditi. Za inspiraciju i ideje ovdje pogledajte radove iz prošlih natječaja.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala koji nabave potrebnu opremu ili posude u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo za sudjelovanje te završe sve tečajeve o micro:Maqueen robotu i osvoje micro:Maqueen master bedž. Više o tome pročitajte u dijelu Sudjelovanje u natječaju.

Najbolji rad, odnosno projekt s najviše dobivenih glasova, bit će pobjednik natječaja i osvojit će 3D pisač Prusu Mini i jedan kilogram filamenta.

KRATKI OPIS

Ideja je da osmisliš misiju robota koju on mora izvršiti kretajući se po stazi. Kao što si već pročitao tema natječaja nije određena već je potpuno otvorena i prepuštena mašti, idejama i znatiželji onoga tko se primi ovog izazova. Robot može prevoziti vrijedan teret, biti u svemirskoj misiji, tražiti izlazak iz labirinta ili escape room-a, otputovati vremenskim strojem u prošlost ili budućnost, teleportirati se na različita mjesta. Mogućnosti su neograničene te je na tebi da odlučiš što će biti zadatak robota i kako će ga riješiti te da pri tome nešto novo naučiš i odlično se zabaviš.   

Stazu (arenu/prostor) po kojoj će se kretati robot također osmišljavaš i izrađuješ sam. Izgled i veličina staze nisu zadani. Može nacrtana na papiru, postavljena na podu tvog dnevnog boravka ili dvorišta, izrađena kao maketa ili tlocrt. Bitno je da je povezana sa zadatkom koji robot izvršava. Neka robot savlada stazu korištenjem jednog ili više svojih senzora. Što će staza i uloga robota biti originalnije i složenije, to su veće šanse da dobiješ veći broj glasova i osvojiš 3D pisač.  

SUDJELOVANJE U NATJEČAJU

U natječaju mogu sudjelovati sve zainteresirane osobe bez obzira na dob koje žele izraditi svoj kreativni projekt sa zadanom tehnologijom.

Uvjet za sudjelovanje je da se osoba registrira na edukacijskom web portalu Izradi! te na njemu završi sve tečajeve za tu tehnologiju, odnosno osvoji master bedž.

Sudionici natječaja međusobno ocjenjuju radove. Svaki sudionik mora dati po jedan glas za njemu tri najbolja rada koje su izradili drugi sudionici. Glasovanje za radove drugih je uvjet za dobivanje nagrade u slučaju pobjede.