Njeguj se – psihoedukativna monodrama

Povodom Dana žena, ali i našeg projekta Dan za mentalno zdravlje, donosimo Vam monodramu koju svaka žena treba pogledati i doživjeti!

Zamišljena kao psihoedukativna monodrama jedne 32-godišnje žene u uobičajenim, svakodnevnim situacijama i različitim životnim ulogama, a kroz istovremeni prikaz teškoća i nekih jednostavnih intervencija za prevladavanje istih iz domene kognitivno-bihevioralne terapije, ali i drugih terapijskih pravaca i psiholoških teorija.
Ovakav scenski prikaz ima za cilj razigrano i živo podučiti važnosti svakodnevne mentalne njege. Kroz istovremeno postavljanje nekih tipičnih ljudskih pitanja (težnji, želja, mogućnosti, odgovornosti, odnosa produktivnosti i užitka) u različitim životnim ulogama (profesionalnim i privatnim), te odgovaranje na njih kroz različite uspješne psihološke tehnike, ovakav način izražavanja ne zahtijeva od gledatelja ništa drugo osim da se prepusti i uživa, s oba oka i uha otvorena. Usput možda nešto i nauči za buduću vlastitu mentalnu njegu.


I važna napomena! Ova monodrama, iako govori iz pozicije mlađe žene, nije rodno niti dobno tipizirana i na njoj su apsolutno dobrodošli svi. Neka pitanja su vječna i univerzalna, a sva proizlaze iz odnosa. Tehnike za samopomoć također su svima primjenjive. Stoga, za jednu zaokruženu priču i kvalitetan dijalog (iako stvarnog sugovornika nema), dobrodošla je raznolika publika.

Dođite na ovu scensko-edukativnu igru i time se malo i njegujte! Baš kao kod npr. frizera.