Učinak korona epidemije na mentalno zdravlje odraslih

Ovogodišnji Tjedan psihologije zaista je bogat i vrijedan uz pravu “žensku priču” sjajnih nam gošći, vrhunskih psihologinja. Jedna od naših gošći je draga profesorica Marina Ajduković.
Prof. dr. sc. Marina Ajduković, psihologinja, zaposlena na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Objavila je više od 230 radova, 12 autorskih i 11 uredničkih knjiga. Područja njezinog znanstvenog i stručnog interesa su: profesionalni stres pomagača, mentalno zdravlje i učinak trauma na mentalno zdravlje, nasilje u bliskim odnosima i nasilje nad djecom te dobrobit djece. Uz svoj nastavni i znanstveni rad, od 2006. do danas prof. dr. sc. Marina Ajduković aktivno surađuje s UNICEF-om Ured za Hrvatsku na unaprjeđivanju rada s djecom koja žive u razvojnom i sigurnosnom riziku.
Od svibnja 2020. sudjeluje u projekta „Psihološka prilagodba i suočavanje tijekom pandemije korona virusa (Covid-19)“ čiji je cilj pratiti kako se građani osjećaju u svakodnevnom životu tijekom pandemije bolesti Covid-19 i kako se nose sa stresom i napetostima.